Hozzávalók:
- 1,5 l szénsavas ásványvíz vagy szódavíz
- 65 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 dl olaj
- 1 csipet só
Elkészítés:
- A tojást egy tálba ütjük, hozzáadjuk a sót és az olajat. Egy fakanállal jól elkeverjük.
- Öntsünk hozzá 3 dl ásványvizet, majd folyamatos keverés közben hozzáadjuk a lisztet. Erőteljes keveréssel nokedli jellegű tésztát készítünk, melyet addig kavarunk, amíg az utolsó csomó is szét nem oszlik.
- Ezután szép lassan, kevergetés közben hozzáadjuk a maradék ásványvizet, amíg tejszín állagú nem lesz. Lehet, hogy pici az ásványvízből megmarad, de lényeg, hogy csomómentes és tejszín állagú legyen.
- Hagyjuk pihenni minimum 20 percet.
- Melegítsük fel a teflon serpenyőt. Az első palacsintához kenjünk kicsi olajat a serpenyőbe, ezt többet nem kell megismételni, mert a tésztánkból elég olaj fog kisülni. Süssük ki a palacsintákat. Garantáltan vékonyak, könnyen tekerhetőek lesznek.
- Majd megtölthetjük, amivel szeretnénk.
Palacsinta |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése